Antena 3 CNN Externe Rușii din Crimeea se plâng de simptome grave după ce un incendiu produs de bombardamente ucrainene e lăsat să ardă de patru zile

Rușii din Crimeea se plâng de simptome grave după ce un incendiu produs de bombardamente ucrainene e lăsat să ardă de patru zile

Incendiu cu degajare puternica de fum in forma de palnie
Unii locuitori din zonă s-au plâns că incendiul nu a fost stins nici după patru zile de la declanșare Foto:Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    11 Oct 2024   •   15:56

Un incendiu major la o rafinărie din Crimeea anexată a provocat stare de rău și simptome grave locuitorilor din zonă și a alimentat o mulțime de plângeri la adresa autorităților de ocupație, mai ales în contextul siguranței și a impactului ecologic, relatează The Moscow Times.

Forțele ucrainene au informat cu privire la o „lovitură de succes” împotriva unui terminal off-shore în apropiere de portul Feodosia, de la Marea Neagră, luni. În urma bombardamentului, un incendiu puternic a obligat autoritățile de ocupație să evacueze peste 1.000 de oameni.

Localnicii s-au plâns de simptome grave din cauza incendiului care s-a răspândit deja pe 2.500 de metri pătrați până la începutul zili de miercuri, conform gazetei oficiale rusești, Rosiskaia Gazeta.

„M-a luat tusea doar pentru că am trecut pe lângă șantier, iar fumul a înconjurat tot cerul și a părut că vine mai jos”, scrie Anastasia Kuznețova, din Feodosia, într-o postare pe rețeaua VKontakte.

Unii locuitori din zonă s-au plâns că incendiul nu a fost stins nici după patru zile de la declanșare. Joi, marionetă impusă de invadatori în Feodosia, Igor Tkacenko, a scris pe Telegram că „se fac eforturi pentru a gestiona urmările situației de urgență în desfășurare”.

Deși oficialii impuși de invadatori în Crimeea spun că „nicio substanță dăunătoare nu a fost detectată în eșantioane”, locuitorii continuă să se plângă de calitatea aerului.

„Greață, migrene, tuse dimineață – toate astea sunt un vis? Doar ploaia ne-a mai ajutat azi”, spune Irina Kapeka, din Feodosia, tot într-o postare pe un grup local de VKontakte.

„E ciudat că nu s-a declarat până acum că aerul ăsta murdar e benefic pentru noi”, spune și Inna Radcenko, într-o postare ironică la adresa autorităților de ocupație.

Conform unei agenți locale de protejare a consumatorilor, au fost raportate cantități mari de dioxid de sulf într-un eșantion obținut în apropiere de locul incendiului.

Feodosia a impus stare de urgență la nivel municipal. De miercuri, traficul în jurul zonei inccendiate a fost restricționat, iar vehiculele sunt trimise pe rute alternative, conform agenției rusești RIA.

Oficialii de ocupație au evacuat peste 1.130 de oameni din zonă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close