Antena 3 CNN Externe Rușii au trimis drone din toate direcțiile să atace Kievul, alarmele au sunat cinci ore. Bombardamente în Harkov, 12 răniți

Rușii au trimis drone din toate direcțiile să atace Kievul, alarmele au sunat cinci ore. Bombardamente în Harkov, 12 răniți

apartament bombardat in harkov
O bombă ghidată rusească a lovit un bloc de apartamente cu cinci etaje în Harkov. FOTO: Telegram - Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei
de G.M.    |    21 Oct 2024   •   08:44

Rușii au bombardat Harkov, 12 persoane fiind rănite în timpul atacului. De asemenea, au trimis 10 drone spre Kiev, unde au sunat alarmele antiaeriene timp de cinci ore. Armata ucraineană a anunțat că le-a doborât pe toate, scrie Ukrainska Pravda.

În timpul nopții, dronele rusești au încercat să atace orașul Kiev, iar armata ucraineană le-a doborât pe toate. O persoană a fost rănită, a declarat pe Telegram Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev. O avertizare de raid aerian a fost în vigoare timp de cinci ore în capitala Ucrainei, în timp ce dronele rusești se apropiau din diferite direcții.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite duminică seara în lovituri ruse asupra Harkovului, care au provocat întreruperi de curent în acest mare oraş din nord-estul Ucrainei, au anunţat poliţia şi autorităţile locale, notează AFP.

Aceste bombardamente au loc în timp ce autorităţile ucrainene se tem de începerea unei noi campanii ruse de atacuri împotriva infrastructurii energetice civile a ţării, cum a fost în iarna anilor 2022 şi 2023, un mijloc folosit atunci de Moscova pentru a scufunda milioane de ucraineni în frig întuneric, şi a pune astfel presiune pe Kiev.

"În jurul orei 22.00 (19.00 GMT), ruşii au bombardat trei districte din Harkov (...) 12 civili au fost răniţi, dintre care şapte femei cu vârsta între 22 şi 83 de ani şi cinci bărbaţi cu vârsta între 21 şi 38 de ani", a anunţat poliţia într-un comunicat publicat pe Telegram.

Potrivit aceleiaşi surse, "au fost avariate clădiri de locuinţe, garaje, benzinării, case şi maşini", iar salvatorii sunt mobilizaţi la locurile afectate.

"Din cauza loviturilor inamice, nu există curent electric în anumite zone ale oraşului", indicase mai devreme poliţia ucraineană, fără a preciza câte locuinţe au fost afectate de aceste întreruperi.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, şi primarul marelui oraş, Igor Terehov, au confirmat pe Telegram întreruperile de curent "într-o parte" a oraşului.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Război Ucraina drone
Parteneri
x close