Antena 3 CNN Externe Rușii au început să construiască o structură misterioasă în apropiere de Podul Kerci din Crimeea

Rușii au început să construiască o structură misterioasă în apropiere de Podul Kerci din Crimeea

profimedia-0900709594
Marina ucraineană a fost cea care a semnalat construcția misterioasei structuri de către ruși în zona Podului Kerci.
de Adrian Dumitru    |    27 Sep 2024   •   11:37

Rusia a început construcția unei structuri noi neidentificate în apropiere de podul Kerci din Crimeea ocupată, a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmitro Pletenciuk, conform The Kyiv Independent.

Scopul misterioasei construcții nu este cunoscut încă pe deplin, a declarat Pletenciuk, care a adăugat că este puțin probabil ca structura să fie terminată pe parcursul acestui sezon.

„Ar putea să fie o structură de apărare, ar putea să fie o nouă modalitate de trecere din Crimeea în Rusia, dar este prea devreme să tragem concluzii”, a continuat Pletenciuk.

Podul lung de 19 kilometri a fost construit după ce regimul criminal de la Kremlin a ocupat ilegal Crimeea în 2014. Construcția a fost finalizată în 2018.

Podul Kerci leagă teritoriul rus de Crimeea furată de la ucraineni și a devenit o rută de aprovizionare critică pentru invazia rusească începută în februarie 2022.

Pletenciuk a mai adăugat că indiferent de scopul structurii misterioase, vremea în schimbare și apropierea iernii vor face dificile eforturile de realizare a construcției.

„Constant încearcă să pună ce nou în strâmtoarea Kerci, să construiască diverse structuri de tip hidrotehnic sau barieră. Periodic, însă, el ajung să cadă în mare la prima furtună”, a adăugat oficialul ucrainean.

Podul Kerci a fost avariat grav de lovituri ucrainene în octombrie 2022 și în iulie 2023. În urma acestor atacuri, rușii au fortificat și mai mult structura cu bariere subacvatice.

Administrația instalată de Kremlin în Crimeea ocupată oprește des traficul pe pod din cauza informațiilor legate de explozii și lovituri cu drone.

Conform marinei ucrainene, efortul de distrugere al Podului Kerci nu ar mai avea același efect acum pentru că rușii nu-l mai folosesc nici pe departe atât de mult pentru activități militare legate de invazia din Ucraina.

Vasil Maliuk, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), nu a exclus posibilitatea ca Rusia să folosească structura pentru aprovizionare cu arme.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close