Antena 3 CNN Externe Rusia vrea să controleze piaţa aeronautică mondială

Rusia vrea să controleze piaţa aeronautică mondială

Rusia vrea să controleze piaţa aeronautică mondială
20 Iun 2007   •   21:35

Până în anul 2025, Rusia trebuie să ajungă până pe locul trei în topul celor mai mari constructori de avioane de linie şi de transport din lume, a declarat miercuri vice-premierul Federaţiei Ruse, Serghei Ivanov. ?Obiectivul strategic al industriei aeronautice ruse este să ajungă, până în anul 2025, la o cotă de piaţă de 10-12 procente în sectorul construcţiei de linie şi de transport?, a susţinut Ivanov la Voronej, un important centru aeronautic din sudul Rusiei centrale.

În prezent, Rusia nu reprezintă decât un procent din această piaţă, însă noua companie naţională OAK (Compania aeronautică unificată) va avea drept obiectiv cucerirea de noi pieţe, a precizat Ivanov, cel care este deseori prezentat drept un posibil succesor al lui Vladimir Putin din 2008. Pentru a putea atinge acest obiectiv, capacităţile de producţie vor trebui majorate în mod semnificativ, având în vedere creşterea comenzilor pentru avioane civile ruseşti.

Miercuri, compania de leasing Ilyushin Finance a semnat mai multe contracte în valoare de aproximativ un miliard de dolari. Un prim contract, convenit de Ilyushin Finance şi Aeroflot Cargo, se referă la livrarea în sistem leasing a şase avioane cargo Il-96-400T, pentru o perioadă de 15 ani, în schimbul unei sume de 450 milioane dolari. Un al doilea acord, convenit cu transportatorul Atlant-Soyouz, prevede livrarea a trei avioane cargo Il-96-400T, pentru 225 milioane dolari.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close