Antena 3 CNN Externe Moment istoric în Rusia. Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, la masa discuțiilor

Moment istoric în Rusia. Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, la masa discuțiilor

putin_erdogan.jpg
09 Aug 2016   •   14:28

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, s-au întâlnit, marți, la Saint Petersburg, pentru prima oară de la doborârea de către Turcia a unui avion de luptă rusesc în apropiere de frontiera siriană în noiembrie anul trecut.

Incidentul a declanșat o criză diplomatică severă între cele două state preț de câteva luni.

Întrevederea celor doi a început cu o strângere de mână și o poză pentru presă, conform presei ruse.

"Această vizită, care are loc în pofida situației politice interne foarte complicate din Turcia, arată că noi toți dorim restabilirea dialogului și a relațiilor, în interesul poporului rus și al celui turc", a declarat Putin, după ce i-a strâns mâna omologului său turc.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat într-un interviu acordat agenţiei de ştiri ruse Tass, publicat luni, că doreşte o resetare a relaţiilor cu Rusia şi o reluare a cooperării între cele două ţări în diferite domenii, relatează Reuters.

Pe lângă incidentul cu avionul doborât, Rusia a impus sancţiuni comerciale Turciei, iar numărul turiştilor ruşi care vizitează Turcia a scăzut cu 87% în prima jumătate a anului 2016, notează Reuters. 

'O nouă pagină va fi deschisă în relaţiile ruso-turce. Această nouă pagină va include o cooperare militară, economică şi culturală', a subliniat preşedintele turc, a declarat Erdogan, înainte de vizită.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close