Antena 3 CNN Externe Rusia ar putea fi suspendată și din Interpol

Rusia ar putea fi suspendată și din Interpol

Ministrul de interne Priti Patel a declarat că Marea Britanie va conduce eforturile internaționale pentru ca Rusia să fie suspendată de la agenția Interpol.

rusia suspendare interpol
Rusia ar putea fi suspendată și din Interpol Sursa foto: France 24
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2022   •   21:53

După ce Ucraina a cerut ca Rusia să fie exclusă din Organizația Internațională a Poliției Criminale, acuzând-o că abuzează de organizație și că o folosește pentru a viza oponenții politici din întreaga lume și din Ucraina, Marea Britanie va conduce la finalizarea acestui demers.

"Guvernul ucrainean a cerut ca guvernul rus să fie suspendat din calitatea de membru al Interpolului și vom conduce toate eforturile internaționale în acest sens”, a declarat Priti Patel parlamentului, potrivit The Guardian.

Ucraina a cerut ca Rusia să fie exclusă din Organizația Internațională a Poliției Criminale

Ucraina a cerut ca Rusia să fie exclusă din Interpol, acuzând-o pe aceasta că abuzează de organizație și că o folosește pentru a viza oponenții politici din întreaga lume și din Ucraina, scrie Ruth Michaelson, de la The Guardian.

Ministrul ucrainean al afacerilor interne, Denis Monastyrsky, a cerut expulzarea pe cât se poate de rapid a Rusiei din Organizația Internațională a Poliției Criminale. "Rusia ar trebui să fie exclusă din Interpol pentru încălcarea principiilor sale de bază și utilizarea greșită masivă a instrumentelor și serviciilor pentru a-și acoperi crimele și pentru a persecuta inamicii politici, în special în Ucraina”, a raportat organizația ucraineană de radiodifuziune Hromadske.

×
Subiecte în articol: Interpol Rusia conflict razboi
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close