Antena 3 CNN Externe Rusia spune că acuzaţiile aduse diplomaţilor săi din SUA sunt "acte răzbunătoare"

Rusia spune că acuzaţiile aduse diplomaţilor săi din SUA sunt "acte răzbunătoare"

Rusia spune că acuzaţiile aduse diplomaţilor săi din SUA sunt "acte răzbunătoare"
06 Dec 2013   •   14:20

Ministerul de Externe rus a respins cu fermitate acuzaţiile aduse împotriva diplomaţilor săi din Statele Unite, pe care le consideră "acte răzbunătoare", menite să lezeze relaţiile bilaterale dintre cele două mari puteri.

Procurorul General al statului New York, Preet Bharara, lansase ieri acuzaţii de fraudă împotriva a 49 de actuali sau foşti diplomaţi ruşi şi a soţiilor acestora, pentru escrocarea cu peste 1,5 milioane de dolari a programului guvernamental de asigurări medicale, Medicaid, destinat persoanelor sărace

Adjunctul ministrului de Exerne rus, Sergei Ryabkov, spune că Washingtonul ar fi trebuit să semnaleze aceste plângeri pe canale diplomatice şi nu să le aducă în atenţia publicului larg.

"Şi noi avem multe nemulţumiri faţă de diplomaţii americani prezenţi în Moscova, dar nu le vom face publice", a precizat Ryabkov.

11 dintre cei 49 de acuzaţi se află în prezent pe teritoriul SUA, dintre care cinci lucrează în cadrul misiunii ruse de la ONU, iar cinci sunt soţiile acestora, comunica ieri Biroul Procuraturii new-yorkeze.

Diplomaţii sunt acuzaţi că au minţit cu privire la venituri, cu scopul de a beneficia de acest ajutor social, uneori prezentând scrisori oficiale în acest sens, deşi, potrivit procurorului, "ei cheltuiau zeci de mii de dolari pe vacanţe exotice şi bunuri de lux, achiziţionate din magazinele Swarovski, Prada sau Tiffany & Co.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close