Antena 3 CNN Externe Rusia spune că a interceptat două bombardiere americane B-52 deasupra Mării Barenţ

Rusia spune că a interceptat două bombardiere americane B-52 deasupra Mării Barenţ

New Project - 2024-07-21T140345.292
Bombardiere americane B-52H, imagine cu carater ilustrativ | Sursă foto: Getty Images
21 Iul 2024   •   14:05

Ministerul rus al Apărării a anunțat, duminică, că avioane de vânătoare ruse au interceptat două bombardiere americane B-52H deasupra Mării Barents, în Arctica, potrivit agențiilor internaționale de presă.

În nota oficială se menționează că, odată ce avioanele de vânătoare MiG-29 și MiG-31 s-au apropiat, bombardierele americane și-au schimbat traiectoria de zbor și s-au îndepărtat de granița rusă.

După această manevră de interceptare, care a prevenit încălcarea spațiului aerian rus, avioanele de vânătoare s-au întors la bazele lor.

Comandamentul rus a subliniat că zborul avioanelor sale a respectat strict standardele internaționale de utilizare a spațiului aerian deasupra apelor neutre și măsurile de securitate.

Rusia raportează frecvent astfel de incidente în apropierea granițelor sale din Marea Neagră, Norvegia, Marea Baltică și Marea Barents, amintește EFE.

În iunie, Moscova a acuzat Statele Unite că au folosit zborurile cu drone de recunoaștere deasupra apelor neutre ale Mării Negre pentru a ajuta Ucraina să lovească peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, notează AFP.

Moscova a avertizat că aceste survoluri cresc riscul unei „confruntări directe" între NATO şi Rusia şi că armata sa a fost instruită să pregătească un „răspuns operaţional".

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close