Antena 3 CNN Externe Rusia şi UE negociază armele made in România

Rusia şi UE negociază armele made in România

Rusia şi UE negociază armele made in România
24 Apr 2007   •   19:56

Partenerii europeni au asigurat Rusia că 'manifestă înţelegere' în legătură cu fabricarea de armament sovietic de către România, precum şi în legătură cu alte probleme suscitate de aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, a declarat, la Luxemburg, ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Şeful diplomaţiei ruse a făcut această declaraţie în cadrul unei conferinţe de presă, în finalul şedinţei Consiliului Permanent de Parteneriat Rusia-UE.

'Însuşi faptul semnării luni a declaraţiei comune Rusia-UE în legătură cu extinderea UE şi aderarea celor două ţări (România şi Bulgaria) la Uniune reflectă preocuparea noastră faţă de acest proces', a declarat Lavrov. 'Problema licenţei pentru armament între Rusia şi unele ţări care au aderat la UE se află permanent pe agenda noastră', a adăugat ministrul rus de externe, subliniind că 'această problemă nu se limitează la relaţiile bilaterale'. 'Regulile trebuie respectate', a mai spus Lavrov, care a menţionat că partea rusă a primit asigurări de la partenerii săi europeni că aceştia au înţeles problema şi vor încerca să o rezolve.

Rusia a acuzat nu o dată România, precum şi Bulgaria şi Ungaria, că fabrică şi comercializează copii ale cunoscutei puşti de asalt Kalaşnikov (AKM). Moscova declară că deţine brevetul pentru arma automată inventată de Mihail Kalaşnikov şi că invenţia ar fi protejată în Ucraina, Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Turcia, Slovenia, Georgia şi China.

Sursa: Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close