Antena 3 CNN Externe Rusia și China aduc nave și avioane de luptă în Marea Japoniei pentru exerciții comune în septembrie

Rusia și China aduc nave și avioane de luptă în Marea Japoniei pentru exerciții comune în septembrie

harta asia China
Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    09 Sep 2024   •   11:44

China şi Rusia vor face noi exerciții navale comune în septembrie, în zona Mării Japoniei, în ciuda riscului de a crește tensiunile cu SUA și cu aliații acestora din Asia, conform agențiilor internaționale, citate de Agerpres. Anunțul a fost făcut de ministerul apărării de la Beijing.

Exerciţiile „Nord/Interacţiune-2024 se vor desfăşura în spaţiile maritime şi aeriene ale Mării Japoniei şi ale Mării Ohoţk în luna septembrie, se menţionează în comunicatul regimului de la Beijing, care nu precizează data la care vor avea loc manevrele.

Potrivit ministerului chinez, forţele navale ale celor două ţări vor face şi o a cincea patrulă maritimă comună în Oceanul Pacific, în timp ce China va participa la exerciţiile strategice „Ocean-2024” organizate de Rusia.

În 2023, ambele ţări au făcut aceste exerciţii cu participarea navelor antisubmarin ruse „Amiral Tribuţ” şi „Amiral Panteleie„”, precum şi a corvetelor „Gremiaşcii" şi „Gheroi Rossiiskoi Federaţii Aldar Ţidenjapov”.

La exerciţii au participat patru nave de război şi o navă de sprijin din Marina Armatei Chinei.

Exerciţiile „Nord/Interacţiun” includ exerciţii de luptă antisubmarin şi de luptă navală, protecţia rutelor şi comunicaţiilor atât pe mare, cât şi în spaţiul aerian şi practici comune de trageri de luptă cu artileria.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close