Antena 3 CNN Externe Armata Rusiei continuă să avanseze în Ucraina. Rușii susţin că au mai cucerit două sate din estul ţării

Armata Rusiei continuă să avanseze în Ucraina. Rușii susţin că au mai cucerit două sate din estul ţării

razboi Ucraina
Război în Ucraina. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2024   •   20:00

Rusia a revendicat luni capturarea a două sate din estul Ucrainei, unde trupele sale îşi continuă înaintarea, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Forţele ruse, care profită de dificultăţile armatei ucrainene în a-şi reînnoi trupele şi a obţine mai multe arme şi muniţii din Occident, cuceresc teren, puţin câte puţin, de luni de zile. De sâmbătă, au revendicat cucerirea a cinci sate în mai multe sectoare ale frontului.

Conform raportului zilnic al Ministerului Apărării, forţele ruse au capturat satul Novopokrovske din regiunea Doneţk şi satul Stepova Novoselivka din regiunea Harkov.

Sâmbătă şi duminică, armata rusă a revendicat capturarea altor trei sate, inclusiv Şumi, în apropiere de oraşul minier Toreţk, o altă axă de atac pentru forţele ruse în estul Ucrainei.

Autorităţile ucrainene au anunţat în acest context, luni, că au efectuat evacuarea a peste 700 de locuitori din Toreţk, dar aproape 5.000 de persoane au rămas în oraş.

De partea rusă, loviturile cu drone ucrainene au cauzat luni întreruperi de curent electric şi apă curentă pentru câteva ore în regiunea de graniţă Belgorod şi ar putea provoca alte noi astfel de întreruperi, potrivit autorităţilor locale.

Autorităţile din regiunile ruseşti învecinate, Kursk şi Voronej, au indicat că sunt posibile întreruperi după aceste lovituri.

Moscova afirmă că a distrus 36 de drone lansate de Ucraina în vestul Rusiei

Rusia a afirmat luni dimineaţa că a distrus în timpul nopţii 36 de drone ucrainene lansate asupra regiunilor din vest, la frontiera cu Ucraina, informează AFP.

„Sistemele de apărare aeriană în serviciu au distrus şi eliminat 18 drone deasupra regiunii Briansk, nouă drone au fost distruse în regiunea Kursk şi nouă drone deasupra regiunii Belgorod”, a raportat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse pe Telegram, fără a informa despre eventuale distrugeri materiale sau răniţi.

Dronele doborâte în regiunea Briansk nu au făcut nicio victimă şi nicio distrugere materială, a anunţat la rândul său pe Telegram guvernatorul local Aleksandr Bogomaz.
 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina sate razboi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Scrisoarea lăsată în vestiar de jucătorii naționalei, după meciul Euro 2024 cu Olanda
x close