Antena 3 CNN Externe Rusia ar putea reveni în G8, doar în anumite condiții

Rusia ar putea reveni în G8, doar în anumite condiții

g8-officials-580.jpeg
22 Noi 2015   •   17:20

Rusia ar putea reveni în G8 dacă și-ar exprima disponibilitatea de a coopera în conflictele din Ucraina și Siria, a declarat ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, conform Agerpres.

"Dacă reușim cu succes să evităm alte tensiuni viitoare în Ucraina și dacă Rusia este pregătită să lucreze în continuare cu noi pentru a găsi o soluție în Siria, Occidentul nu ar trebui să mai aibă vreun interes să țină Rusia în afara discuțiilor dintre marile națiuni occidentale", a spus Steinmeier.

Rusia a fost exclusă anul trecut din G8 și i-au fost impuse sancțiuni după ce a anexat peninsula Crimeea și a sprijinit combatanții separatiști din estul Ucrainei.

"Nu a fost niciodată intenția noastră să izolăm Rusia și să reducem G8 permanent la G7", a spus Steinmeier.

Pe de altă parte, șeful diplomației germane consideră că Moscova este interesată în identificarea unei soluții pentru conflictul din Siria. "Nu trebuie să subestimăm faptul că Rusia, cu o populație musulmană de câteva milioane, se simte serios amenințată de evoluțiile din Orientul Mijlociu", a afirmat el.

"Rusia nu are niciun interes, așa cred, să fie prezentă în Siria pentru ani de zile și să fie trasă din ce în ce mai adânc într-un război. De aceea am impresia că Rusia de asemenea caută în mod sincer o modalitate de a pune capăt catastrofei siriene", a punctat ministrul de externe german.

×
Subiecte în articol: Rusia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close