Antena 3 CNN Externe Rusia respinge planul pentru pace a lui Zelenski şi spune că-şi va continua invazia

Rusia respinge planul pentru pace a lui Zelenski şi spune că-şi va continua invazia

Dimitri Peskov profimedia
Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov. Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    28 Aug 2024   •   15:43

Regimul de la Kremlin a respins, miercuri, posibilitatea unor negocieri de pace cu Ucraina, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit despre un plan pentru a pune capăt războiului. Zelenski a declarat, marţi, că le va prezenta planul - ale cărui detalii complete nu le-a dezvăluit public - preşedintelui american, Joe Biden, şi celor doi potenţiali succesori ai săi, Trump şi Harris.

Zelenski a precizat, într-o conferinţă de presă, că incursiunea de trei săptămâni a Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia face parte din planul său, dar că acesta include şi alţi paşi, pe fronturile economic şi diplomatic.

Potrivit lui Zelenski, care face presiuni asupra Statelor Unite pentru a permite forţelor sale să folosească arme americane cu rază lungă de acţiune pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei, ideea este de a forţa regimul de la Kremlin să pună capăt războiului.

„Nu este prima dată când auzim astfel de declaraţii de la reprezentanţi ai regimului de la Kiev. Suntem conştienţi de natura acestui regim de la Kiev (termenul folosit de Kremlin pentru a se referi la guvernul ales democratic din Ucraina - n. red.)", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, când a fost întrebat despre planul lui Zelenski. „Continuăm operaţiunea noastră militară specială (n. red. - termenul ridicol folosit de Kremlin pentru a se referi la invazia sa în Ucraina) şi ne vom atinge toate obiectivele”, a adăugat el.

Rusia este, în prezent, angajată în respingerea incursiunii ucrainene care a început pe 6 august şi continuă cu propria ofensivă în regiunea Doneţk din estul Ucrainei.

Peskov a mai spus că Rusia susţine punctul de vedere al Indiei cu privire la necesitatea unei soluţionări paşnice, dar a precizat că „este mai mult decât evident” că nu există nicio bază pentru discuţii în acest moment.

Prim-ministrul indian, Narendra Modi, a declarat, marţi, că i-a spus dictatorului Putin, într-o convorbire la telefon, că susţine o rezolvare rapidă şi paşnică a conflictului din Ucraina, la câteva zile după ce Modi a purtat discuţii cu Zelenski la Kiev.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close