Antena 3 CNN Externe Rusia limitează accesul populației în Belgorod din cauza bombardamentelor Ucrainei, dar nu recunoaște eșecul ofensivei din Harkov

Rusia limitează accesul populației în Belgorod din cauza bombardamentelor Ucrainei, dar nu recunoaște eșecul ofensivei din Harkov

Belgorod bombardament Abaca Press
Echipe de intervenție la locul unui bombardament în regiunea Belgorod, 12 mai 2024. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2024   •   22:57

Rusia a negat, miercuri, că ofensiva sa în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei ar fi eșuat, după ce a devenit evident că trupele Moscovei nu au reușit să impună zona-tampon cerută de președintele Vladimir Putin în lunile din urmă, relatează Agerpres.

Zona-tampon ar fi avut menirea să împiedice tirurile din Harkov în direcția Rusiei.

Marți, Rusia a anunțat că, începând din 23 iulie, accesul este restricționat în 14 localități din regiunea Belgorod, de la frontiera cu Ucraina, din cauza bombardamentelor forțelor Kievului.

"Asta nu înseamnă că ofensiva rusă a eșuat. Operațiunea continuă și va continua până își va îndeplini obiectivul", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov,

Potrivit acestuia, restricționarea accesului în regiunea Belgorod nu demonstrează un eșec, ci "noi practici de asigurare a securității populației".

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat miercuri că alți doi civili au fost uciși într-un nou atac ucrainean cu drone în apropiere de așezarea Ţerkovni, la opt km de graniță.

Ofensiva rusă în Harkov a silit Ucraina să-și redistribuie trupele

Localitatea respectivă nu este vizată de restricțiile instituite din 23 iulie în alte 14 așezări din regiune.

Decizie fără precedent a Moscovei de a limita accesul în zonele locuite de graniță a venit la câteva săptămâni după ce Occidentul a autorizat, în anumite condiții, aliatul lor ucrainean să lovească ținte militare de pe teritoriul rus cu arme occidentale.

Ucrainenii efectuează deja, de mai mult timp, atacuri pe teritoriul Rusiei cu echipament militar propriu, mai vechi, mai puțin precis și cu o rază de acțiune mai restrânsă.

Chiar dacă nu a reușit instituirea zonei-tampon cerute de Putin, ofensiva rusă lansată în regiunea Harkov a forțat Ucraina să-și redistribuie trupele pentru a bloca adversarul.

În paralel, armata ucraineană a pierdut teren în estul țării, în fața rușilor, amintește presa internațională.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close