Antena 3 CNN Externe Rusia l-a numit pe președintele Cehiei „un ratat nerușinat” și „terorist”

Rusia l-a numit pe președintele Cehiei „un ratat nerușinat” și „terorist”

Maria Zaharova cu mâna la tâmpl?
Maria Zaharova. Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Dumitru    |    22 Aug 2024   •   19:39

Declarația de ieri a președintelui ceh, care a spus că ucrainenii ar fi fost îndreptățiți să distrugă Nord Stream dacă chiar au făcut-o, a provocat furie la Kremlin. Purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin l-a numit „terorist” și „ratat nerușinat” pe liderul de la Praga, relatează Politico.

„Am citit această speculație și m-am gândit că chiar și pentru acest ratat nerușinat e prea mult. Mai mult decât atât, înainte, doar reprezentanți ai celulelor teroriste internaționale interzise au vorbit astfel de lucruri”, a declarat Maria Zaharova într-o declarație furioasă la adresa lui Petr Pavel. 

Relatările recente din presă au sugerat că agenți ucraineni s-ar fi putut afla în spatele exploziilor de la Nord Stream din septembrie 2022.

Petr Pavel, un aliat cheie al Ucrainei în lupta sa pentru a respinge invazia rusească, s-a arătat puțin afectat de posibilitatea ca agenți ucraineni să fi distrus gazoductul subacvatic.

„Când un conflict armat este purtat, el nu se duce doar împotriva obiectivelor militare, ci și împotriva obiectivelor de importanță strategică. Gazoductele sunt un obiectiv strategic”, a declarat, miercuri, Petr Pavel.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close