Antena 3 CNN Externe Rusia încearcă să destabilizeze Ucraina. Vezi cine spune asta

Rusia încearcă să destabilizeze Ucraina. Vezi cine spune asta

Rusia încearcă să destabilizeze Ucraina. Vezi cine spune asta
Foto: telegraph.co.uk
de S.T.    |    08 Apr 2014   •   15:55

Evenimentele din estul Ucrainei par să facă parte dintr-o strategie a Rusiei de a destabiliza ţara, a afirmat marţi ministrul britanic al afacerilor externe William Hague, transmite Reuters.

"Nu poate exista justificare pentru această acţiune, care poartă toate însemnele unei strategii a Rusiei de destabilizare a Ucrainei", a declarat în Parlament şeful diplomaţiei britanice. Ocuparea clădirilor guvernamentale ucrainene de către manifestanţi proruşi pare să facă parte dintr-un plan de slăbire a credibilităţii apropiatelor alegeri prezidenţiale în Ucraina, a mai adăugat el.

Poliţia ucraineană a reţinut 70 de persoane care ocupaseră în timpul nopţii o clădire a administraţiei regionale în estul Ucrainei, aminteşte Reuters.

"Este ceva la care trebuie să ne aşteptăm pe măsură ce se apropie alegerile prezidenţiale din Ucraina de la 25 mai", a spus Hague, adăugând că Rusia încearcă să decredibilizeze organizarea alegerilor în estul Ucrainei şi să îngreuneze "funcţionarea ca stat democratic" a Ucrainei.

Șeful diplomaţiei britanice a cerut totodată Europei să intensifice impunerea de sancţiuni economice dure împotriva Rusiei, precizând că a existat o retragere "simbolică" a trupelor ruseşti de la graniţa estică a Ucrainei.

Citeşte şi:

Ucraina se pregăteşte de RĂZBOI. Replica DURĂ a RUSIEI în faţa acestei probleme



×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia william hague
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close