Antena 3 CNN Externe Rusia, în criză de soluţii pentru lichidarea celor două miliarde de tone de deşeuri toxice de pe teritoriul său

Rusia, în criză de soluţii pentru lichidarea celor două miliarde de tone de deşeuri toxice de pe teritoriul său

Rusia, în criză de soluţii pentru lichidarea celor două miliarde de tone de deşeuri toxice de pe teritoriul său
22 Noi 2008   •   17:40

Două miliarde de tone de deşeuri toxice şi nici o metodă eficientă de a le lichida. Aceasta este situaţia cu care se confruntă Rusia, conform Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Consumatorului. ?Deşeurile din industria de galvanizare, deşeurile care conţin mercur şi substanţele organice clorinate reprezintă un pericol deosebit?, a precizat Rospotrebnadzor, citând Programul federal rus destinat sistemului naţional de securitate chimică şi biologică, valabil pentru perioada 2009-2013.
Cantitatea cea mai mare de deşeuri, aproximativ 400 de tone pe km pătrat, se găseşte în districtul federal Volga. În districtele federale din centrul şi sudul ţării cantitatea de deşeuri toxice variază între 211 şi 267 de tone pe km pătrat. ?Există un deficit de soluţii tehnice eficiente pentru lichidarea şi neutralizarea deşeurilor toxice industriale. Tehnologiile de procesare a deşeurilor periculoase se bazează adesesa pe metoda distrugerii termice, a cărei utilizare contribuie la poluarea atmosferică", se arată în documentul.
Ministerele Sănătăţii, Apărării, Agriculturii, Situaţiilor de Urgenţă şi Comerţului din Rusia au realizat în colaborare un program federal în acest sens, care necesită alocarea unor fonduri în valoare de 1,2 miliarde de dolari.
Sursa foto: rian.ru
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close