Avioanele MiG29 vor fi însă la mâna a doua, dar reparate şi modernizate la standarde de export, după cum declara şeful serviciului militar de cooperare, Mihail Dmitriev. Preţul mediu pentru un MiG-29 de export este de 30 milioane de dolari. Oficialul rus a mai arătat că Rusia şi Liban se află în discuţii pentru ca ţara arabă să cumpere echipament militar rusesc.
În acest moment se consideră că Forţele aeriene libaneze nu au practic un avion. Acestea sunt echipate 16 elicoptere de luptă Bell UH-1 Iroquois din anii 50 şi câteva avioane civile Robinson R44 Raven II, livrate de SUA, la care se adaugă cinci avioane foarte vechi Hawker Hunter.
Cadoul rusesc este menit a întări influenţa Rusiei în Orientul Mijlociu, regiune unde doreşte să recapete poziţia de pe vremea URSS.
Totuşi, acordul va provoca cu siguranţă îngrijorare în SUA şi Israel, având în vedere influenţa grupului islamist Hezbollah din Liban. Pe de altă parte, oficialii libanezi au dat ruşilor o listă de cumpărături, în care arătau ce necesităţi mai au, printre care tancuri, rachete anti-tans, sisteme de apărare aeriană şi elicoptere.
Rusia deja este principalul furniuzor pentru ţara vecină Siria, nerăbdătoare să cumpere cel mai nou MiG29 şi sistemul de apărare Sam S300, pe care Rusia a negat că îl va vinde.
De asemenea, şi Rusia se înarmează puternic, iar şeful Forţelor de Rachete Strategice a Rusiei, generalul Nikolai Solovţov, declara că Rusia va avea anul viitor o rachetă balisitică intercontinentală nouă, cu focoase multiple. Anul următor a anuţat un număr dublu de exerciţii şi a promis că în perioada 2015-2020 Rusia va avea un nou sistem de rachete capabil să pătrundă prin scutul american de apărare.
Antena3.ro