Antena 3 CNN Externe Rusia a fixat cotă de "voluntari" pentru război. Cu cât trebuie să contribuie fiecare regiune

Rusia a fixat cotă de "voluntari" pentru război. Cu cât trebuie să contribuie fiecare regiune

Guvernul de la Moscova a început să lanseze apeluri la mobilizarea de "voluntari" în toate regiunile Federației Ruse, pentru completarea efectivelor care luptă în Ucraina.

soldati rusia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2022   •   11:46

Concluzia se regăsește într-o analiză a grupului de experți americani de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW).

Kremlinul a ordonat, probabil, "supușilor federali"să formeze batalioane de voluntari pentru a participa la invazia rusă în Ucraina, în loc să declare mobilizare parțială sau totală, susține ISW.

Este citat în acest sens pe corespondentul de război şi bloggerul rus Maksim Fomin, care a afirmat că Rusia a început o "mobilizare a voluntarilor", iar acesta înseamnă că "fiecare regiune trebuie să genereze cel puțin un batalion de combatanți".

Apelul la mobilizare este făcut, de asemenea, în unele teritorii ucrainene ocupate de ruși, cum ar fi orașul Sevastopol din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Recruți cu vârste de 50 sau chiar 60 de ani

Surse din mass-media de la Moscova au relatat că responsabilii regionali recrutează bărbați în vârstă de până la 50 de ani (și chiar până la 60 de ani, pentru unele specialități militare) cu contracte de șase luni.

Salariile oferite sunt în general atractive iar regiunile Federației Ruse oferă o primă imediată de înrolare care se ridică în medie la 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de dolari), pe lângă beneficiile sociale pentru militari şi familiile lor.

Kievul remarcă, la rândul său, că din cauza pierderilor grave, în armata rusă se remarcă o lipsă de comandanți.

"Conform informațiilor de care dispunem, nivelul de completare cu personal la nivel de comandanți de pluton rămâne scăzut în unități ale Armatei a 2-a Combinate din Districtului militar Central al Federației Ruse. Motivul îl reprezintă pierderile semnificative și refuzul soldaților de a participa la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei", afirmă Statul Major ucrainean pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Rusia Voluntari ISW Maksim Fomin
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close