Antena 3 CNN Externe Rusia consideră că alegerile din Kosovo nu au legitimitate politică

Rusia consideră că alegerile din Kosovo nu au legitimitate politică

Rusia consideră că alegerile din Kosovo nu au legitimitate politică
20 Noi 2007   •   22:54

Boicotarea masivă a alegerilor din Kosovo de către sârbi pune sub semnul întrebării legitimitatea câştigătorilor scrutinului, a apreciat marţi Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de AFP. "Boicotarea alegerilor de o majoritate covârşitoare a sârbilor din Kosovo atrage atenţia (...). Întrebarea care se pune este ce legitimitate politică vor avea instituţiile formate fără participarea sârbilor", a declarat Mihail Kaminin, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Majoritatea albaneză, sprijinită de o mare parte a statelor occidentale susţine independenţa Kosovo, provincie din sudul Serbiei, în timp ce sârbii susţinuţi de Rusia refuză acest lucru. Partidul Democratic din Kosovo (PDK) al lui Hashim Thaci a obţinut 34 la sută din voturi, în timp ce Liga Democratică din Kosovo (LDK), a preşedintelui Fatmir Sejdiu, a câştigat 21,8 la sută.

Scrutinul de sâmbătă a fost boicotat în mare parte de cei circa 100.000 de sârbi rămaşi în Kosovo după război, răspunzând la apelul Belgradului de a nu vota.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close