Antena 3 CNN Externe Rusia cere o poziţie clară a ONU faţă de independenţa Kosovo

Rusia cere o poziţie clară a ONU faţă de independenţa Kosovo

Rusia cere o poziţie clară a ONU faţă de independenţa Kosovo
18 Feb 2008   •   10:25

Rusia a cerut ferm secretarului general al ONU să îşi clarifice poziţia în ceea ce priveşte independenţa Kosovo. Declaraţia survine în contextul în care membrii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, reuniţi duminică seară la New York, nu au putut ajunge la un acord în privinţa Kosovo. În timp ce trimisul Rusiei a cerut anularea declaraţiei de independenţă, 7 state occidentale au susţinut că Uniunea Europeană şi NATO ar trebui să asigure pe mai departe stabilitatea şi securitatea în Kosovo.

Reuniunea Comsiuliului de Securitate al ONU a avut loc la cererea Rusiei, imediat după declaraţia de independenţă a Kosovo. ?Nu este deloc evident care ar fi bazele legale pentru care s-ar lua măcar în considerare recunoaşterea acestei declaraţii de independenţă unilaterală. Deci poziţia noastră este că această declaraţie ar trebui respinsă de comunitatea internaţională şi declarată nulă de misiunea ONU în Kosovo?, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vitaly Churkin.

Şapte dintre cei 15 membri ai Consiliului au semnat o declaraţie în care se preciza că Naţiunile Unite nu se mai pot pronunţa pe viitor în privinţa Kosovo. În acest context, secretarul general al ONU Ban Ki-Moon le-a cerut sârbilor şi albanezilor să evite violenţele de orice fel. Totodată, Ban a precizat că misiunea Naţiunilor Unite în Kosovo îşi va continua activitatea în zonă. Kosovo este administrată de ONU din 1999.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close