Antena 3 CNN Externe Rusia bombardează Ucraina înainte de Ziua Victoriei

Rusia bombardează Ucraina înainte de Ziua Victoriei

Rusia a lansat un val de atacuri pe scară largă asupra Kievului și a întregii țări invadate, fiind semnalate victime și pagube materiale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2023   •   08:06

Anunțul a fost făcut luni de oficialii ucraineni, în timp ce Moscova face pregătirile finale pentru sărbătoarea de Ziua Victoriei, care marchează înfrângerea Germaniei naziste.

Cel puțin cinci persoane au fost rănite în urma atacurilor rusești asupra Kievului.

Trei persoane au fost rănite în explozii în cartierul Solomiansky și alte două au fost rănite când resturi de drone au căzut în cartierul Sviatoșin, ambele la vest de centrul capitalei, a precizat primarul Vitali Kliciko pe Telegram.

Citește și: Ce ascunde anunțul lui Evgheni Prigojin, care a spus că-și retrage mercenarii de la Bahmut

Administrația militară de la Kiev a precizat că resturi de drone au căzut pe o pistă a aeroportului Julianîi, unul dintre cele două aeroporturi de pasageri din capitală.

La Odesa, rachetele rusești au incendiat un depozit de produse alimentare.

Serghei Bratciuk, purtător de cuvânt al administrației militare din oraș, a postat pe Telegram fotografii cu o structură mare complet cuprinsă de flăcări.

Au fost raportate explozii și în regiunile Herson și Zaporojie.

Rusia și-a intensificat bombardamentele asupra Bahmut în demersul de a-l cuceri complet până marți, a declarat cel mai important general ucrainean responsabil cu apărarea orașului asediat.

Între timp, Evgheni Prigojin, care a anunțat că-și retrage mercenarii de la Bahmut pe 10 mai și a acuzat faptul că armata rusă refuză să-i furnizeze muniție, a revenit cu un nou anunț, în care spune că i s-au promis armele, proiectilele și cartușele solicitate.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Ziua Victoriei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close