Antena 3 CNN Externe Rusia încearcă să captureze complet orașul Bahmut, de Ziua Victoriei

Rusia încearcă să captureze complet orașul Bahmut, de Ziua Victoriei

Forțele rusești au obținut câteva câștiguri teritoriale în Bahmut, începând din data de 7 mai.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   09:10

Imaginile validate prin geolocalizare arată cum mercenarii din Grupul Wagner au avansat mai departe spre vest iar progresele au fost menționate și de Ministerul rus al Apărării, relatează Antena 3 CNN.

Statul Major General ucrainean a raportat că forțele rusești au continuat să atace în Bahmut și că, în paralel, trupele Moscovei au inițiat atacuri terestre nereușite în localitățile situate la vest, nord-vest și sud-vest de oraș.

Comandantul forțelor de apărare din Est a raportat că rușii au crescut ritmul bombardamentelor în zona Bahmut și speră să captureze orașul astăzi, chiar de Ziua Victoriei, sărbătorită la Moscova cu tradiționala paradă în care Vladimir Putin își etalează armele de distrugere în masă.

Citește și: Nervozitate în Rusia, de Ziua Victoriei | Bahmut nu a fost cucerit complet iar teama de atacurile din Ucraina persistă la Moscova

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a recunoscut că ucrainenii continuă să fie o prezență puternică pe insulele din delta Niprului.

Forțele ruse au lovit un centru de comandă ucrainean de la gurile râului Nipru şi mai multe ținte în zonele Herson, Nikolaev şi Dnipro.

Comandamentul Operațional sudic al Ucrainei a raportat că forțele rusești au lansat cinci rachete Kh-22 împotriva regiunii Mykolaiv și una împotriva regiunii Herson. 

La rândul lor, ucrainenii au continuat să vizeze logistica rusă de pe malul estic al regiunii Herson.

Surse rusești au afirmat că armata ucraineană a lansat 23 drone asupra unor ținte din peninsula Crimeea în ultimele 48 de ore.

Toate dronele ar fi fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă, în condițiile în care Moscova se teme de o eventuală contraofensivă ucraineană.

Foto: soldat ucrainean surprins în timp ce își curăță arma, într-o poziție din zona orașului Soledar, 24 aprilie 2023

×
Subiecte în articol: Bahmut Rusia Ziua Victoriei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close