Antena 3 CNN Externe Rusia avertizează SUA că există riscul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial: „Occidentul se joacă cu focul și e periculos”

Rusia avertizează SUA că există riscul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial: „Occidentul se joacă cu focul și e periculos”

arme nucleare si steagul rusiei
Serghei Lavrov spune că Occidentul se joacă cu focul pentru că-i permite Ucrainei să atace Rusia cu arme occidentale. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    28 Aug 2024   •   09:04

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, spune că Occidentul se joacă cu focul pentru că-i permite Ucrainei să atace Rusia cu arme occidentale și a avertizat SUA că există riscul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial, care nu se va limita la Europa, transmite Sky News.

„Acum confirmăm încă o dată că a te juca cu focul, şi ei sunt ca nişte copii care se joacă cu chibriturile, este un lucru foarte periculos pentru adulţii cărora li s-au încredinţat arme nucleare în una sau alta dintre ţările occidentale”, a declarat Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse a menţionat, în acest context, că în prezent Rusia îşi „clarifică” doctrina nucleară.

„Este foarte important să înţelegem că avem propria noastră doctrină, inclusiv doctrina privind utilizarea armelor nucleare, care, de altfel, este în curs de clarificare şi pe care oficialii americani o ştiu foarte bine", a subliniat el în cadrul unei conferinţe de presă, după discuţiile cu ministrul de Externe din Yemen, Shaya Mohsen al-Zindani.

Lavrov a reamintit poziţia părţii americane, care consideră că, în cazul unui nou război mondial, Europa va suferi în primul rând.

„Americanii asociază fără echivoc discuţiile despre al Treilea Război Mondial cu ceva care, Doamne fereşte, dacă se va întâmpla, va afecta exclusiv Europa”, a spus Lavrov. 

El a atras atenţia asupra unor declaraţii relevante ale coordonatorului pentru comunicaţii strategice din cadrul Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

„Acesta este, în general, un moment revelator, care reflectă mentalitatea planificatorilor americani, a geostrategilor, care sunt convinşi că vor sta deoparte", a menţionat Lavrov.

Șeful serviciilor de informații Externe al lui Putin, Serghei Narîșkin, a declarat, de asemenea, că Moscova nu crede afirmațiile Occidentului că nu are nimic de-a face cu invazia Ucrainei în regiunea Kursk a Rusiei. 

Ministrul adjunct de Externe al țării a declarat că implicarea SUA este „un fapt evident”. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close