Antena 3 CNN Externe Rusia. Autorităţile au folosit 100 de camioane pentru transportarea obiectelor interzise confiscate în închisori

Rusia. Autorităţile au folosit 100 de camioane pentru transportarea obiectelor interzise confiscate în închisori

Rusia. Autorităţile au folosit 100 de camioane pentru transportarea obiectelor interzise confiscate în închisori
25 Iul 2010   •   10:35

Autorităţile ruse au avut nevoie de 100 de camioane pentru a încărca obiectele interzise confiscate în urma percheziţiilor efectuate în închisorile din regiunea Rostov-pe-Don, relatează AFP.

Din închisori au fost confiscate televizoare, magnetofoane, telefoane mobile sau cuţite, pentru transportul cărora au fost necesare 100 de camioane, a declarat directorul adjunct al serviciului de aplicare a pedepselor din regiunea Rostov, Aleksei Veliceko, citat de agenţia RIA Novosti.

"Deţinuţii au fost prezenţi în timpul percheziţiilor", a afirmat el, fără a preciza numărul de penitenciare unde s-au desfăşurat controalele.

Unii dintre condamnaţii care îşi ispăşesc pedepsele în penitenciare cu regim de securitate strictă trăiesc "ca într-o staţiune balneară", a spus Veliceko.

Sistemul penitenciar din regiunea Rostov - oraş cu peste un milion de locuitori, situat la 1.220 de kilometri sud de Moscova - este complet dezorganizat, a adăugat el, apreciind că această situaţie se datorează corupţiei şi precizând că patru membri ai conducerii departamentului regional pentru aplicarea pedeselor au fost eliberaţi din funcţie în urma operaţiunii.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close