Antena 3 CNN Externe Rusia anunță capturarea unui sat lângă orașul strategic Pokrovsk din Ucraina

Rusia anunță capturarea unui sat lângă orașul strategic Pokrovsk din Ucraina

Tanc rusesc in Donetk
Tanc rusesc acoperit cu elemente de camuflaj în regiunea ucraineană Donețk. Sursă foto: hepta / Sputnik
de Adrian Iclozan    |    18 Aug 2024   •   14:35

Rusia a anunțat capturarea unui sat situat la aproximativ 15 kilometri de orașul Pokrovsk, un important nod logistic din estul Ucrainei la care trupele Moscovei încearcă să ajungă de mai multe luni, informează Agerpres, care citează AFP.

"Forțele ruse au eliberat satul Svîrîdonivka (Sviridinivka) din Republica Populară Doneţk", a anunţat, duminică, Ministerul rus al Apărării , folosind denumirea dată de Moscova regiunii ucrainene pe care a anexat-o prin decret în toamna lui 2022.

În ultimele zile, armata rusă a revendicat capturarea mai multor localități rurale în Donețk, unde trupele sale și-au accelerat avansul după ocuparea satului Ocertîne la începutul lunii mai.

Aceste victorii mici, dar constante, sunt dovada unei presiuni care nu slăbește pe frontul de est, în pofida avansului fără precedent al forțelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, începând din 6 august.

Presa internațională: deși avansul ucrainean din Kursk atrage atenția, majoritatea luptelor sunt în Donbas

Potrivit presei internaționale, deși această ofensivă captează atenția internațională, majoritatea luptelor continuă să se desfășoare în Donbasul ucrainean.

Aici, trupele ruse se află în avantaj în fată celor ucrainene, inclusiv din punct de vedere numeric.

Orașul Pokrovsk, care număra înainte de război circa 61.000 de locuitori, se află pe o importantă rută spre alte orașe strategice ale Ucrainei, Ceasiv Iar şi Kostiantinivka.

Autoritățile ucrainene i-au îndemnat în ultimele zile pe locuitorii din zonă să se evacueze, în contextul înaintării trupelor ruse.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close