Antena 3 CNN Externe Rusia acuză SUA și Marea Britanie că ajută Ucraina să falsifice dovezi ale crimelor de război

Rusia acuză SUA și Marea Britanie că ajută Ucraina să falsifice dovezi ale crimelor de război

Moscova a declarat luni că Statele Unite și Marea Britanie ajută Ucraina să pregătească afirmații false cu privire la presupusa persecuție a civililor din Ucraina pentru a le transmite presei internaționale în încercarea de a defăima Rusia.

crime r?zboi Rusia acuza?ii
Rusia acuză SUA și Marea Britanie că ajută Ucraina să falsifice dovezi ale crimelor de război Sursa foto: Twitter/ Asharq Al-Awsat English
de Cerasela Stafie    |    11 Apr 2022   •   23:45

De când trupele ruse s-au retras din orașele și satele din jurul capitalei ucrainene Kiev, trupele ucrainene publicat imagini cu cadavrele civililor, lăsate în urmă de armata lui Putin, cu case distruse și mașini arse.

Occidentul spune că civilii morți sunt dovezi ale crimelor de război. Ministerul rus al Apărării a declarat că guvernul Ucrainei a fost îndrumat de către Statele Unite să semene dovezi false ale violenței ruse împotriva civililor, în ciuda a ceea ce a numit drept ”măsurile fără precedent ale Moscovei de salvare a civililor”.

”Statele Unite, care au mulți ani de experiență în organizarea de provocări cu victime umane, își continuă campania de a crea și promova „dovezi” false”, a spus ministerul, scrie Reuters.

Ucraina spune că Rusia este vinovată de genocid și a cerut Occidentului și alianței militare NATO să-i acorde mai mult sprijin.

Rusia a declarat că serviciile de informații britanice ajută Ucraina să pregătească noi afirmații false despre presupusele abuzuri din nord-estul Ucrainei. Ministerul Apărării nu a furnizat dovezi pentru afirmațiile sale cu privire la implicarea Marii Britanii și a SUA.

”Noi provocări false sunt puse în scenă. Acuză forțele armate ale Federației Ruse de un presupus tratament crud asupra populației Ucrainei și sunt pregătite de către regimul de la Kiev sub conducerea serviciilor speciale britanice pe teritoriul regiunii Sumy”, a spus ministerul.

Rusia a declarat că jurnaliştii occidentali au fost invitaţi în regiunea Sumy din nord-estul Ucrainei pentru a ”pune în scenă filmările comploturilor”. Ministerul a spus că mass-media occidentală va publica astfel de știri false în scurt timp. Nu a specificat care media.

”Scopul este de a alimenta și mai mult rusofobia pe fundalul crizei economice care se dezvoltă rapid în Europa”, a transmis ministerul rus.

Invazia Ucrainei de către Rusia a ucis mii de oameni, milioane de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele și a stârnit temeri de o confruntare mai mare, între Rusia și Statele Unite.

Putin spune că ceea ce numește ”operațiunea militară specială” din Ucraina este necesară deoarece Statele Unite foloseau țara pentru a amenința Rusia, iar Moscova a trebuit să acționeze pentru a apăra oamenii vorbitori de limbă rusă împotriva persecuției.

Ucraina spune că luptă împotriva acaparării teritoriului său și respinge pretențiile lui Putin, spunând că sunt un pretext pentru o invazie nejustificată și neprovocată.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close