"Suntem interesaţi în cooperarea cu partenerii noştri americani privind această chestiune pe cât de apropiat se poate," arăta Medvedev într-o conferinţă de presă la Praga, după ce cei doi lideri au semnat tratatul de reducere a armelor nucleare.
"Ne-am propuns serviciile Statelor Unite pentru a stabili un sistem de apărare global de apărare antirachetă. Trebuie să ne gândim la aceasta".
Documentul este aşteptat să aducă Moscova şi Washington la un nou nivel de cooperare în domenii de dezarmare nucleară şi control al armamentului.
Rusia a subliniat dreptul său de a se retrage din tratat dacă o creştere în cantitate şi calitate a apărării strategice antirachetă americană ameninţă semnificativ eficienţa forţelor nucleare strategice ruse.
Cei doi preşedinţi au acceptat să continue discuţiile privind scutul antirachetă, inclusiv schimbul de informaţii şi evaluarea ameninţărilor.
Preşedintele american Barack Obama declara că dezvoltarea unui sistem de apărare antirachetă nu va constitui o ameninţare la adresa securităţii strategice a Rusiei.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, declara, marţi, că planurile pentru scutul antirachetă al SUA nu prezintă acum o ameninţare la adresa Moscovei.
Totuşi, el nu a exclus ca în cele din urmă planurile să reprezinte o ameninţare.
Antena3.ro