Antena 3 CNN Externe Rusia a lovit o zonă rezidențială din Ucraina. Un om a murit, alți doi sunt răniți

Rusia a lovit o zonă rezidențială din Ucraina. Un om a murit, alți doi sunt răniți

GJgrk8QXQAAU7Wo
Rusia a lovit o zonă rezidențială din Ucraina/ Sursa foto: Profimedia
de Roxana Mihăiescu    |    03 Aug 2024   •   22:29

Un bombardament rusesc asupra unei zone rezidenţiale din Pokrovsk, nod logistic din regiunea Doneţk din Ucraina, a ucis sâmbătă după-amiază un om şi a rănit alţi doi, relatează Reuters, potrivit Agerpres. 

Martori ai agenţiei au văzut o cască pe sol, lângă o baltă de sânge, şi un moped la circa zece metri de un crater cu diametrul de un metru, în mijlocul unei străzi. Din ruinele unei case făcute una cu pământul se ridica fum, iar flăcările unui incendiu distruseseră interiorul unei alte clădiri, situate vizavi.

O femeie pe nume Marina, în vârstă de 39 de ani, a povestit cum „ni s-au spart geamurile şi am fugit afară”. Ea şi soţul ei au scăpat, dar locuinţa lor a fost distrusă, la fel ca şi cele două automobile ale lor, care au fost aruncate la câţiva metri.

După două ore, echipajele de intervenţie continuau să lupte cu flăcările, în timp ce localnici consternaţi priveau distrugerile puse de poliţie pe seama unei bombe cu planare UMPB D-30.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk, Vadim Filaşkin, a scris pe Telegram că „ruşii lovesc civili intenţionat şi regulat” şi şi-a îndemnat concetăţenii din zonă: „Nu vă riscaţi viaţa. Fugiţi!”. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close