Antena 3 CNN Externe Rusia a lovit Kievul cu rachete balistice și de croazieră. Polonia a ridicat aviația de luptă în timpul atacului

Rusia a lovit Kievul cu rachete balistice și de croazieră. Polonia a ridicat aviația de luptă în timpul atacului

Kiev pompieri bombardament Rusia
Intervenție a pompierilor la Kiev, după bombardamentul rusesc cu rachete de luni dimineața, 2 septembrie 2024. Sursă foto: Profimedia Images
de A.I.    |    02 Sep 2024   •   08:57

Rusia a lovit capitala Ucrainei cu rachete, luni dimineață, iar unele dintre resturile provenind de la obiectele doborâte au rănit cel puțin două persoane, au declanșat incendii și au avariat case și elemente infrastructură, relatează Agerpres, care citează presa internațională.

Unitățile de apărare antiaeriană ale Kievului au distrus peste 10 rachete de croazieră şi aproximativ 10 rachete balistice, a precizat administrația militară a orașului pe platforma Telegram.

Sala cazanelor de la o centrală de apă din Kiev a fost parțial avariată, la fel ca și intrarea într-o stație de metrou care funcționează ca adăpost antiaerian în cartierul Sviatoşinksîi, a declarat primarul Vitali Kliciko.

El a confirmat rănirea a două persoane și a adăugat că în urma atacului a fost incendiată o clădire prezidențială.

Cartierul lovit găzduiește universități și școli.

Serviciile de urgență s-au deplasat în cartierele Sviatoşinksîi, Holosivskîi şi Solomianskîi, unde au căzut resturi de la rachetele distruse, a adăugat primarul.

Polonia și-a activat aviația militară în timpul raidului rusesc

Martori ai atacului au relatat că au auzit o serie de explozii puternice în urma activării unităților de apărare antiaeriană, unele aflate în zona centrală.

Alertele de raid aerian au sunat timp de aproape două ore înainte ca forțele ucrainene să declare atacul încheiat, la ora locală 06:30.

Polonia, țară vecină cu Ucraina și membră a NATO, și-a activat aviația proprie și aparatele aliate în timpul raidului rusesc.

Atacul de luni dimineață are loc la exact o săptămână după ce Moscova a lansat peste 200 de rachete şi drone asupra Ucrainei, omorând șapte persoane şi provocând avarii la instalații energetice din întreaga țară în ceea ce Kievul a numit "cel mai masiv" atac al războiului.

Rusia neagă că a vizat civili în conflictul care durează de 30 de luni.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close