Antena 3 CNN Externe Rusia a depus a doua cerere de extrădare pentru un pilot închis în SUA

Rusia a depus a doua cerere de extrădare pentru un pilot închis în SUA

Rusia a depus a doua cerere de extrădare pentru un pilot închis în SUA
Foto: RIA Novosti
25 Oct 2013   •   14:21

Autorităţile de la Moscova au completat a doua cerere de extrădare pentru un pilot rus, condamnat la 20 de ani de închisoare în SUA, pentru trafic de droguri.

Reprezentantul Ministerului de Externe rus, Konstantin Dolgov, spune că a primit asigurări din partea omologilor americani, aceştia fiind angajaţi să reevalueze apelul în următoarele trei luni.

Konstantin Yaroshenko a fost arestat în Liberia, într-o misiune sub acoperiere în mai 2010, iar apoi a fost transportat în SUA. El a pledat nevinovat în faţa instanţei americane, dar în aprilie 2011 a fost condamnat pentru complot în vederea introducerii de cocaină pe teritoriu SUA.

Curtea Federală de Apel din New York a respins în august o moţiune pentru rejudecarea cazului. De asemenea, Curtea Supremă de Apel din SUA a respins şi ea apelul înaintat de avocaţii rusului.

Conform oficialului de la Moscova, Kremlinul face presiuni pentru o reevaluare prioritară, încercând să evite perioada de aşteptare impusă, de doi ani, după ce prima cerere de extrădare a fost respinsă.

×
Subiecte în articol: SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close