Antena 3 CNN Externe Rusia a bombardat masiv Kievul, Odesa și Herson în timpul nopții. Alarmele au sunat timp de cinci ore

Rusia a bombardat masiv Kievul, Odesa și Herson în timpul nopții. Alarmele au sunat timp de cinci ore

Bombardamente la Odesa
Rusia a bombardat masiv orașele Kiev, Odesa și Herson în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. Sursă foto: Profimedia Images
de A.I.    |    06 Oct 2024   •   10:34

Jumătatea de est a Ucrainei s-a aflat sub alertă de raid aerian timp de peste cinci ore în urma loviturilor ruse, a anunțat, duminică dimineața, armata ucraineană, conform Agerpres.

În acest interval, Moscova a lansat mai multe valuri de lovituri aeriene împotriva capitalei Kiev şi a altor orașe.

"Inamicul şi-a folosit din nou dronele împotriva Kievului în cursul nopții. Dronele rusești au pătruns în capitala Ucrainei în mai multe valuri şi din direcții diferite", a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare de la Kiev, pe Telegram.

Toate dronele trimise asupra Kievului au fost distruse şi, conform informațiilor preliminare, nu au fost raportate pagube sau persoane rănite, a adăugat acest oficial.

Alertele de raid aerian pentru capitală şi regiunea sa au fost anunțate de trei ori în cursul nopți, însumând mai mult de cinci ore, a mai spus șeful administrației militare din Kiev.

Forțele aeriene ucrainene au precizat că Rusia a lansat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică 87 de drone de atac şi patru rachete, dintre care au fost distruse 56 de drone și două rachete.

Primarul portului Odesa de la Marea Neagră, Ghennadi Truhanov, a confirmat, la rândul lui, că Rusia a vizat orașul în cursul nopții, fiind raportate mai multe explozii.

Nu au existat imediat informații privind pagube sau răniți.

În Herson, guvernatorul regiunii, Oleksandr Prokudin, a declarat că un civil a murit şi alți 15 au fost răniți în atacurile Rusiei asupra regiunii în ultimele 24 de ore.

×
Subiecte în articol: Kiev Odesa Herson Rusia drone
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close