Antena 3 CNN Externe Rusia a avertizat Iranul că urmează să fie atacat de Israel cu câteva ore înainte de loviturile de sâmbătă dimineața

Rusia a avertizat Iranul că urmează să fie atacat de Israel cu câteva ore înainte de loviturile de sâmbătă dimineața

Lovituri israeliene in Iran 26 octombrie 2026
Moscova ar fi avertizat Teheranul cu câteva ore înainte de atacul israelian de sâmbătă, 26 octombrie 2024.Sursă foto: X
de A.I.    |    26 Oct 2024   •   15:36

Moscova a anunțat Teheranul că urmează să fie atacat de aviația israeliană, înainte ca atacul de sâmbătă dimineață să aibă loc în mod efectiv.

Informația este difuzată de Sky News Arabia, care citează o sursă anonimă.

Potrivit acesteia, Rusia și-a notificat aliatul cu câteva ore înaintea loviturilor israeliene asupra unor ținte militare din Teheran și din ale locuri din republica islamică.

Tot Sky News Arabia a relatat anterior că Iranul a transmis Israelului printr-un intermediar că nu va reacționa militar la loviturile de sâmbătă dimineața.

În plan public, Ministerul rus de Externe s-a declarat, sâmbătă, "profund îngrijorat" de escaladarea dintre Israel și Iran și a îndemnat la normalizarea situației din Orientul Mijlociu.

"Îndemnăm toate părțile implicate să dea dovadă de reținere, să oprească violențele și să evite un scenariu catastrofal", a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova.

Imagini din satelit arată impactul unei lovituri israeliene la o bază din Iran

Imagini realizate din satelit arată ceea ce ar putea fi un potențial impact al atacului israelian asupra unei baze de rachete, situată la sud de capitala iraniană, Teheran.

Baza de date FIRMS a agenției spațiale americane, NASA, utilizează sateliții pentru a detecta incendiile active și anomaliile termice.

Acest instrument a detectat căldură dintr-o locație care se află la aproximativ șase kilometri de cea mai sudică parte a Teheranului.

În raport cu centrul orașului, locația lovită se află la 15 kilometri.

Armata israeliană a comunicat anterior că avioanele IDF au executat trei valuri de lovituri, sâmbătă dimineața, împotriva fabricilor de rachete și a altor ținte militare din Iran.

×
Etichete: Rusia Iran Israel rachete
Parteneri
x close