Antena 3 CNN Externe Rusia a arestat opt piraţi pentru răpirea navei Arctic Sea

Rusia a arestat opt piraţi pentru răpirea navei Arctic Sea

Rusia a arestat opt piraţi pentru răpirea navei Arctic Sea
19 Aug 2009   •   03:53

Rusia a declarat că a arestat opt persoane acuzate de deturnarea navei Arctic Sea. Doi ruşi, patru estonieni şi doi letoni au fost reţinuţi pe mare după ce marina rusă a preluat controlul asupra navei.
"Aceste persoane, pretinzând că nava lor are probleme cu motorul, s-au urcat la bordul Arctic Sea şi, sub ameninţarea armelor, au ordonat echipajului să le urmeze ordinele," anunţa ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov .
Povestea Arctic Sea a început după ce nava a părăsit un port finlandez pe 23 iulie şi a dispărut la scurt timp.
Cu toate că au fost efectuate arestări, încă rămân întrebări legate de aceste eveniment. Expertul rus Mihail Voitenko, citat de AFP, consideră că aspecte importante sunt acoperite.
Serdiukov arăta că Arctic Sea a fost răpită în apele suedeze din Marea Baltică şi a adăugat că operaţiunea de salvare a echipajului s-a efectuat fără a fi tras nici un foc de armă.
"Opt persoane, nu membri ai echipajului, au fost reţinute," adăuga acesta.
Echipajului vasului sub drapel maltez şi deţinut de o companie rusească avea cursul stabilit spre Africa, iar echipamentul de urmărire a fost oprit de piraţi, arăta Serdiukov.
Oficiali din Letonia şi Estonia au declarart că nu au primit informaţii legate de declaraţiile lui Serdiukov că cetăţeni ai celor două state baltice au luat parte în răpire.
Purtătorul de cuvânt al NATO de la Bruxelles, Carmen Romero, a refuzat din nou să detalieze cum a fost implicată alianţa în ajutarea Rusiei pentru găsirea navei, declarând doar că "a moniutorizat îndeaproape " situaţia.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close