Antena 3 CNN Externe Rudy Giuliani rămâne fără apartamentul de lux din Manhattan pentru că a încercat să fure alegerile din 2020 pentru Trump

Rudy Giuliani rămâne fără apartamentul de lux din Manhattan pentru că a încercat să fure alegerile din 2020 pentru Trump

Rudy Giuliani vorbeste la un microfon
Rudy Giuliani a fost în centrul eforturilor lui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020. Foto: Getty Images.
de Adrian Dumitru    |    23 Oct 2024   •   16:23

Un judecător federal american i-a ordonat lui Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului și fost avocat al lui Donald Trump, să-și cedeze toate posesiunile de valoare și penthouse-ul pe care îl deține în Manhattan în favoarea angajatelor din secțiile de vot din Georgia pe care le-a defăimat în timpul contestațiilor sale frivole față de alegerile prezidențiale din 2020, când susținea în mod fals că Donald Trump a câștigat, relatează CNN.

Judecătorul Lews Liman, de la tribunalul federal din Manhattan, a declarat că Giuliani trebuie să le dea apartamentul său de lux celor două femei care l-au dat în judecată, Ruby Freeman și Shaye Moss, cărora le datorează 150 de milioane de dolari după procesul de defăimare.

Giuliani trebuie să se conformeze în șapte zile, iar confiscarea bunurilor sale de lux va fi rapidă și simplă, cu excepția apartamentului, care va fi transferat unei administrații judiciare care să-l vândă pentru a le plăti pe cele două femei.

Cele două femei, care au numărat voturi în Georgia în timpul alegerilor din 2020 și au fost defăimate, ulterior, de Giuliani, vor fi compensate de acesta și cu două milioane de dolari pentru plata cheltuielilor de proces, conform judecătorului.

Giuliani trebuie să predea, pe lângă penthouse-ul din New York, mai multe ceasuri de lux, inclusiv cele care i-au fost date de președinții europeni după atacurile de pe 11 septembrie 2001, obiecte de colecție din sport și o mașină Mercedes din 1980 care a fost cândva deținută de Lauren Bacall. În plus, Giuliani trebuie să mai predea și televizorul pe care-l deține, mobilă din casă și bijuterii.

Liman încă nu a decis dacă Giuliani va putea să-și păstreze condominium-ul din Palm Beach sau cele patru inele New York Yankees, despre care fiul său spune că sunt pe numele lui pentru că tatăl lui i le-a dat.

Michael Gottlieb, avocatul lui Freeman și Moss, a declarat că ordinul judecătoresc a fost un pas-cheie necesar pentru ca clientele noastre să poată să recupereze ce le-a fost luat”.

„Verdictul de astăzi, cred eu, e un exemplu despre cum, chiar dacă durează ceva mai mult și chiar dacă e nevoie de determinare și curaj din partea unor oameni precum Ruby Freeman și Shaye Moss, sistemul de justiție va trage la răspundere oameni puternici atunci când greșesc”, a mai spus el.

Giuliani, pedepsit pentru încercarea de a răsturna alegerile în favorea lui Trump

Cazul de defăimare împotriva lui Giuliani – și ultimii pași făcuți pentru a-l trage la răspundere pe acesta – reprezintă un exemplu despre cum toți experții juridici și avocații care l-au ajutat pe Trump să conteste în mod fals rezultatul alegerilor din 2020 sunt trași la răspundere pentru acțiunile lor.

Giuliani, fost procuror general în Manhattan, și-a pierdut și licența de avocat ca urmare a răspândirii conspirațiilor lui Trump legate de alegeri, iar proceduri disciplinare similare sunt în derulare și împotriva altor avocați ai lui Trump.

Organizații propagandistice sau de presă, precum Fox News, au fost și ele obligate să plătească bani grei pentru a închide procese de defăimare din partea companiilor care administrează aparatele de vot, după ce susțineri false legate de acestea au fost făcute live de invitați sau de moderatori.

În luna decembrie a anului trecut, un juriu federal a dat verdictul că Giuliani trebuie să plătească 150 de milioane de dolari pentru minciunile sale legate de alegerile din 2020 și împotriva lui Freeman și Moss, iar de atunci, cele două femei încearcă să-și obțină banii.

El a fost obligat să plătească peste 16 milioane de dolari pentru defăimare fiecăreia dintre ele, 20 de milioane fiecăruia pentru stress emoțional și 75 de milioane în total ca măsură punitivă.

Cele două, mamă și fiică, l-au acuzat pe Giuliani că le-a produs stres emoțional și le-a distrus reputația, dar și că viața le-a fost pusă în pericol, după ce Giuliani le-a acuzat direct când a făcut afirmațiile sale false legate de alegerile din 2020.

×
Parteneri
x close