Antena 3 CNN Externe Rromii şi-au mutat nunţile dintre minori în pub-urile din Londra (FOTO)

Rromii şi-au mutat nunţile dintre minori în pub-urile din Londra (FOTO)

Rromii şi-au mutat nunţile dintre minori în pub-urile din Londra <font color=red>(FOTO)</font>
05 Mai 2008   •   15:00

O nuntă de rromi a şocat opinia publică londoneză, potrivit ediţiei online a cotidianului britanic Daily Mail. Mirele, în vârstă de 14 ani şi mireasa de 13, au petrecut într-un pub din Londra, unde au fost martori şi jurnaliştii britanici. Aceştia se tem că astfel de nunţi ar putea deveni o obişnuinţă în Marea Britanie datorită numărului tot mai mare de rromi care emigrează aici.

Într-un articol din cotidianul Daily Mail se arată faptul că ţări precum România şi Polonia, unde astfel de nunţi au mai avut loc, le-au criticat dur şi au ameninţat cu arestarea şi punerea sub acuzaţie pe motiv de corupere de minori a persoanelor responsabile. Ca urmare, mulţi din rromii care trăiau în aceste ţări au plecat către ţări din UE, printre care şi Marea Britanie.

Multe dintre persoanele prezente la nunta la care au asistat jurnaliştii britanici erau rromi din Polonia, care emigraseră în Marea Britanie în decursul ultimilor zece ani.

Nunta, observată îndeaproape de jurnalişti, a început la mijlocul zilei şi a durat până a doua zi de dimineaţă. Înăuntrul pub-ului au răsunat acorduri de muzică ţigănească poloneză şi femeile îmbrăcate cu fuste lungi şi pline de bijuterii din aur au dansat pentru miri.



Deşi nunţile între copii sunt un lucru obişnuit pentru comunitîţile de rromi, unii dintre invitaţi s-au declarat surprinşi de vârsta tinerilor. ?Acest lucru este cu adevarat tradiţional. Mulţi dintre noi nu mai procedăm aşa? a declarat unul dintre ei. Un altul a afirmat însă că această nuntă este o ?afacere diplomatică?, pentru uniunea celor două familii.



Norman Wells, membru al fundaţiei Family and Youth Concern consideră că incurajarea căsătoriilor între minori esto o ?crimă? care poate conduce la alte forme de încălcare a legii: practicarea relaţiilor sexuale ilegale între minori, cu acordul comunităţii din care aceştia fac parte.

Autorităţile britanice sunt îngrijorate că astfel de cazuri s-ar putea repeta datorită numărului tot mai mare de rromi care emigrează în Marea Britanie şi a comunităţilor mari care se formează aici şi încurajează astfel de practici.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close