Antena 3 CNN Externe Rromii de origine română "terorizează Spania legal" (VIDEO)

Rromii de origine română "terorizează Spania legal" (VIDEO)

Rromii de origine română "terorizează Spania legal" <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Aug 2007   •   17:12

Autorităţile spaniole nu pot să facă nimic în cazul celor 2.000 de rromi care au luat cu asalt o localitate din centrul ţării şi care se spală direct din apeductul care alimentează reţeaua de apă a oraşelor din jur. Ministrul Muncii şi Afacerilor Sociale din Spania, Jesus Caldera, spune că tabăra instalată în zona La Herrera din provincia Albacete este legală. Oficialul spaniol afirmă că rromii din România sunt cetăţeni europeni şi au, în consecinţă, libertate de mişcare.

Primarul localităţii, Pablo Esobar, avertizează însă că prezenţa rromilor ar putea reprezenta un risc pentru sănătatea publică. Primarul spune că nu este permisă camparea în acea zonă pentru nimeni, fie ei români sau spanioli, şi că legile ar trebui respectate de toată lumea. Edilul a cerut ajutorul Guvernului pentru îndepărtarea rromilor din zonă.

Imigranţii, care aşteaptă să fie angajaţi cu ocazia unui nou sezon de colectare de ceapă şi usturoi, trăiesc în condiţii mizere şi folosesc reţeaua de apă a oraşului pentru baie, gătit şi spălatul rufelor.

Rromii s-au mutat cu cortul în Spania:

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close