Antena 3 CNN Externe Rromii bulgari fac ravagii la Londra

Rromii bulgari fac ravagii la Londra

Rromii bulgari fac ravagii la Londra
18 Feb 2007   •   16:55

Femeile rrome din Bulgaria au ... speriat Londra. Poliţia din metrolopa britanică se plânge că nu mai face faţă furturilor din buzunare puse la cale de grupuri de hoaţe de numai 20 de ani. În fiecare săptămână, britanicii au de rezolvat peste 250 de dosare cu astfel de infracţiuni. ?Acestea sunt doar cazurile de care ştim, că avem de a face cu 250 de infracţiuni pe săptămână?, a declarat, citat de ziarul londonez, un detectiv-şef .

Rata jafurilor în grup organizat a crescut cu peste 120 la sută, comparativ cu ianuarie anul trecut. Poliţiştii se plâng că deşi autoarele jafurilor sunt prinse, hoaţele nu pot fi deportate în ţara de origine, aşa cum este cazul bosniacelor, pe motiv că Bulgaria este ... parte din Uniunea Europeană. ?Problema e că nu le putem deporta, ca pe bosniace, pentru că sunt cetăţeni ai Uniunii Europene. Numărul poliţiştilor trebuie mărit pentru a rezolva această problemă?, a adăugat reprezentantul Poliţiei.

?Am arestat mai mulţi est-europeni în ultimele două luni. Numărul furturilor a crescut cu 18 la sută în ultimele două luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din 27 de femei arestate pentru furt din metrou, 22 provin din estul Europei?, a declarat un purtător de cuvânt de la poliţia din Transporturi. Cotidianul britanic, The Guardian, care publică informaţia, notează că România şi Bulgaria au sporit cu 30 de milioane numărul populaţiei UE, dar că ambele state din est au rata şomajului de peste 10%. În Austria, autorităţile au înregistrat în 2005 circa 600 de astfel de cazuri, doar la Viena.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close