Antena 3 CNN Externe Royal& Sarkozy - confruntarea finală

Royal& Sarkozy - confruntarea finală

Royal& Sarkozy - confruntarea finală
02 Mai 2007   •   20:43

Milioane de francezi aşteaptă cu interes prima şi... ultima dezbatere televizată între cei doi rivali în cursa pentru Elysse. Segolene Royal şi Nicolas Sarkozy se vor înfrunta în direct, peste doar câteva ore. Royal a folosit ziua de campanie pentru un miting gigant la Paris, în timp ce contracandidatul său a vizitat o regiune rurală din vestul ţării.

Nicolas Sarkozy şi Segolene Royal vor aborda şapte teme principale în cadrul dezbaterii. Cei doi candidaţi vor dezbate teme precum "familiile", ecologia, dezvoltarea durabilă şi Europa. Problemele internaţionale vor reprezenta ultima temă abordată.

O sursă din echipa de campanie a lui Sarkozy a declarat că o mare parte din timpul dezbaterii va fi alocată problemelor de politică internaţională, de economie şi celor sociale, precum şi domeniului intervenţiei publice (justiţie, apărare, imigraţie), educaţiei sau ecologiei. Fiecare candidat va avea la dispoziţie trei minute pentru a-şi prezenta concluziile.

Primul se va exprima Nicolas Sarkozy, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri dimineaţă de Consiliul superior al audiovizualului (CSA). În absenţa oricărui public, Segolene Royal şi Nicolas Sarkozy vor fi aşezaţi faţă în faţă, la doi metri unul de celălalt, într-un decor de 200 de metri pătraţi, pe care realizatorul emisiunii, Jerome Revon, îl compară cu un "ring de box", informează Mediafax.

Toate sondajele îi atribuie victoria lui Sarkozy, deşi avansul său a scăzut şi orice eroare în dezbaterea de astăzi poate răsturna situaţia.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close