Antena 3 CNN Externe Românul care a încercat să îl atace pe preşedintele Germaniei riscă închisoarea

Românul care a încercat să îl atace pe preşedintele Germaniei riscă închisoarea

Românul care a încercat să îl atace pe preşedintele Germaniei riscă închisoarea
15 Oct 2007   •   12:21

Românul care a încercat să îl atace pe preşedintele Germaniei riscă o pedeapsă cuprinsă între trei luni şi cinci ani de închisoare. Autorităţile germane urmează să stabilească dacă bărbatul, în vârstă de 44 de ani, va fi sau nu deferit justiţiei. Românul l-a luat pe preşedintele Germaniei de reverele hainei, în timp ce acesta părăsea Târgul de Carte de la Frankfurt, unde participase la o ceremonie de premiere. Gărzile de corp ale preşedintelui l-au îndepărtat însă rapid. Bărbatul a fost reţinut de poliţie şi ulterior eliberat.

Românul, de meserie inginer, locuieşte în Germania de mai mulţi ani. Din primele informaţii, se pare că bărbatul, căsătorit şi tată a doi copii, se află într-o situaţie disperată. El riscă să fie evacuat din locuinţa lui din Offenbach. Gestul lui a fost unul de disperare. Presa a interpretat însă altfel incidentul.

„Personal, cred că măsurile de siguranţă au fost îngrijorător de lejere. Cu toate că era vorba despre înalţi reprezentanţi ai statului, prezenţi la decernarea Premiului, accesul principal era controlat doar de trei-patru poliţişti şi de trei-patru membri ai serviciului de protecţie, iar accesul nu era îngrădit în niciun fel”, este de părere Michael Gronau, jurnalist la Berliner Zeitung.

Membrii serviciului de pază al preşedintelui Horst Koelher susţin că astfel de incidente sunt dificil de evitat, atunci când preşedintele se află în mijlocul unei mulţimi. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Germaniei a precizat că nu există un motiv politic al atacului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close