Antena 3 CNN Externe Românii vor putea cumpăra vaccinul anti-Covid la un preţ sub 50 de lei, anunţă o mare companie farmaceutică

Românii vor putea cumpăra vaccinul anti-Covid la un preţ sub 50 de lei, anunţă o mare companie farmaceutică

Cristi Popovici
1 minut de citit Publicat la 09:40 06 Sep 2020 Modificat la 09:40 06 Sep 2020
o_1ehh1hmo97t58h21fl17tnqkqb.jpg

În prezent, în toată lumea, 25 de vaccinuri se află în testare, dintre care 5 sunt în a treia fază. Şeful companiei franceze Sanofi a anunţat că vaccinul dezvoltat de compania sa va ajunge la europeni şi va costa mai puţin de 10 euro, adică sub 50 de lei. 

"Este vorba de 300 de milioane de doze în Europa, în jur de 100 de milioane de doze în Statele Unite. Aşadar, francezii şi europenii vor avea vaccinul Sanofi în acelaşi timp cu pacienţii americani.", a anunţat Olivier Bogillot, preşedintele companiei Sanofi

În acelaşi timp, şeful Administrației americane pentru Siguranță Alimentară și Farmaceutică a declarat că agenția pe care o conduce este pregătită să autorizeze vaccinul înainte de finalizarea celei de-a treia părți a testelor clinice. 

Mai multe vaccinuri se află, în prezent, în faza a 3-a a testelor clinice, favorite în cursa din Statele Unite fiind cele dezvoltate de Pfizer, BioNTech şi de compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna. 

"Faza a treia reprezintă cel mai important test. Este singura modalitate în care poţi spune dacă un vaccin este ficient sau nu. Este singura modalitate în care poţi şti dacă este sigur pentru zeci de mii de oameni.", a declarat Paul Offit, directorul Centrului Educaţie Vaccinuri al spitatului din Philadelphia.

Vaccinul rusesc, rezultate peste aşteptări

Şi vaccinul dezvoltat de compania britanico-suedeză AstroZeneca se află în a treia fază de testare, urmând să fie vândut la preţul de 2,50 euro. 

O cercetare preliminara apăruta în revista medicală The Lancet arată că vaccinul Sputnik-V, aflat în curs de dezvoltare în Rusia, a declanşat o reacţie imunitară în rândul tuturor voluntarilor care au participat la studii clinice în faze incipiente şi nu a cauzat efecte secundare grave. 

"Ceea ce putem spune despre acest nou vaccin rusesc este că rezultatele sunt încurajatoare, dar că ar fi prematur, în mare măsură, să credem că acest vaccin poate fi folosit cu succes pe scară largă.", spune Richard Horton , editor-şef la Revista"Lancet" 

Autorităţile de la Moscova au anunţat pe data de 11 august că au autorizat propriul vaccin şi că acesta asigură o protecţie eficientă împotriva infectării cu noul coronavirus. Criticii au sugerat că vaccinul realizat de ruşi nu oferă siguranţă în condiţiile în care nu fusese supus încă fazei a treia de testare.

×
Etichete: vaccin
x close