Antena 3 CNN Externe Românii sunt în topul criminalităţii din Marea Britanie

Românii sunt în topul criminalităţii din Marea Britanie

Românii sunt în topul criminalităţii din Marea Britanie
19 Sep 2007   •   08:12
Numărul delictelor comise de români în Marea Britanie a crescut de peste şapte ori, după aderarea României la Uniunea Europeană. Potrivit poliţiei britanice, citate de cotidianul Daily Mail, imigranţii români conduc şi o serie de grupări de crimă organizată. Autorităţile de la Londra susţin că afluxul de imigranţi români pe teritoriul Regatului, după aderarea ţării noastre, a fost urmat de o creştere îngrijorătoare a numărului de delicte. Peste 1.080 de infracţiuni au fost comise de români, în prima jumătate a anului, faţă de 135, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Imigranţii români conduc mai multe grupări de crimă organizată, care operează în special la Londra. Potrivit poliţiei britanice, banii proveniţi din infracţiuni sunt transferaţi în conturi bancare din România. Jurnaliştii susţin că poliţia română încearcă să îngheţe aceste conturi sau să pună bunurile sub sechestru, dar nu au deocamdată suficiente probe.

Publicaţia atage atenţia că migraţia pare să aibă efecte benefice pentru România. Autorităţile din ţara noastră susţin că rata criminalităţii a scăzut. Un raport al Ministerului de Interne de la Londra, dezvăluit anul trecut, avertiza asupra faptului că aproximativ 45.000 de potenţiali infractori români şi bulgari ar putea intra pe teritoriul britanic, după aderarea celor două ţări.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close