Astfel, în timp ce peste 3,7% din populaţia locală solicită indemnizaţie de şomaj, proporţia în rândul imigranţilor din România şi Bulgaria este de 5,7%, iar a celor din afara UE de 5,3%. Est-europenii care au aderat la UE în 2004 cer indemnizaţie de şomaj doar în proporţie de 3,7%.
Raportul dezminte afirmaţia potrivit căreia imigranţii vin în Marea Britanie să muncească, mai arată cotitidianul britanic.
Miniştrii actuali acuză laburiştii că au "orchestrat o muşamalizare" a studiilor care ar fi trebuit să limiteze politica uşilor deschise practicată de aceştia în privinţa imigraţiei.
În 2009, peste 15% dintre imigranţii din România şi Bulgaria primeau ajutoare sociale, 23% dintre cei proveniţi din ţările est-europene care au aderat la UE în 2004 şi aproape 39% dintre imigranţii din restul lumii. În total, 40% din populaţia britanică a cerut un ajutor social, faţă de 29% dintre imigranţi.
Cele mai solicitate au fost ajutoarele privind locuinţele. Astfel, nouă din zece solicitanţi provenind din România şi Bulgaria şi celelalte state est-europene aveau chiria plătită de stat, la fel ca 85% dintre ceilalţi imigranţi. În privinţa britanicilor nativi, doar 81,6% dintre cei care au depus cerere au primit asistenţă.