Potrivit publicaţiei, ambasadorul a subliniat că previziunile referitoare la un "aflux" după anularea restricţiilor nu s-au împlinit. De asemenea, diplomatul afirmă că zece companii au contactat Ambasada României la Londra în vederea angajării unor români, fiind redirecţionate spre Jobcentre.
Agenţia britanică pentru control la frontieră nu a publicat date cu privire la numărul românilor şi bulgarilor care au venit în ţară de la Anul Noul încoace, precizează publicaţia.
Însă autorităţile din Olanda au publicat date potrivit cărora 21 de români şi 15 bulgari au sosit în ţară în ultimele două săptămâni, iar Jinga a declarat că datele sunt similare în Marea Britanie.
"Nu văd niciun motiv ca Olanda să fie mai puţin atractivă ca Marea Britanie, apropierea ei geografică pledând în favoarea olandezilor. Ceea ce ştim este că la bordul unei curse aeriene care a aterizat la Luton pe 1 ianuarie, (se aflau) doar doi români au beneficiat de avantajul anulării restricţiilor în Marea Britanie", a declarat el pentru The Daily Telegraph, citat de Mail.
"Companiile britanice oferă în prezent 5.000 de posturi românilor, pentru a acoperi deficienţe de personal înalt calificat pe piaţa muncii", a mai spus ambasadorul.
"România depune eforturi puternice pentru a-i opri pe români să plece din ţară în alte state UE, pentru a-şi păstra economia stabilă", comentează The Daily Mail, care subliniază că "tentaţia obţinerii unor salarii mai mari în alte ţări este greu de învins, după anularea restricţiilor" pe piaţa muncii din UE.
Declaraţiile ambasadorului român apar în contextul în care fostul cancelar conservator Kenneth Clarke a respins acuzaţii potrivit cărora UE este de vină pentru niveluri "nesustenabile" ale migrării.