Antena 3 CNN Externe Românii exportă la nemţi spălatul parbrizelor

Românii exportă la nemţi spălatul parbrizelor

Românii exportă la nemţi spălatul parbrizelor
17 Iun 2007   •   13:27

Obiceiul spălatului parbrizelor la semafor a fost transportat şi peste hotare. Pentru unii imigranţi români, acesta este mijloc de existenţă în Germania. La stopurile din Berlin, şoferii sunt exasperaţi de românii care se oferă să le cureţe maşina. Unii berlinezi chiar s-au plâns poliţiei. Asemenea scene pot fi întâlnite în mai toate intersecţiile mari ale Berlinului. Unul, doi, sau trei români îşi fac apariţia printre maşini ori de câte ori culoarea semaforului indică roşu. Au la dispoziţie doar 50 de secunde şi, fie că şoferii vor, fie că nu, spală cu îndemânare parbrizele. Dacă la început, berlinezii au fost surprinşi de apariţia românilor, acum îi suportă tot mai greu.

?Nu am nevoie de acest serviciu! Parbrizul mi-l curăţ mereu singur. E puţin enervant, pentru că e afectată circulaţia!?, declara un şofer. Şoferii mai colerici au cerut poliţiei să ia măsuri, pe motiv că românii încurcă traficul. Poliţiştii ridică însă din umeri. Practic, ceea ce fac românii nu încalcă legea germană, chiar dacă nu e vorba de o slujbă recunoscută oficial în această ţară.

?E o ofertă de servicii, iar cei care curăţă parbrizele se bucură atunci când primesc ceva bani. Cam asta e situaţia, în general?, declara un poliţist. Românii care îşi câştigă existenţa din spălatul parbrizelor nu sunt doar în intersecţiile din Berlin, ci şi în multe alte oraşe din Germania. De la un şofer binevoitor, primesc cam 20-30 de eurocenţi, adică un leu românesc.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close