Antena 3 CNN Externe Românii din Marea Britanie cer acces liber pe piaţa muncii

Românii din Marea Britanie cer acces liber pe piaţa muncii

Românii din Marea Britanie cer acces liber pe piaţa muncii
15 Oct 2007   •   16:28

Publicaţia ''Români în UK'' a depus luni, la cabinetul premierului britanic, o petiţie cu peste 2.500 de semnături, prin care se solicită accesul liber pe piaţa muncii, asigurări medicale şi stoparea muncii la negru. Guvernul de la Londra urmează să ia o decizie în privinţa ridicării sau menţinerii restricţiilor pentru români, până la finele acestui an. Redactorul-şef al publicaţiei ''Români în UK'' spune că demersul românilor se bucură şi de sprijinul câtorva dintre parlamentarii britanici, care au constatat că actuala politică de restricţii pe piaţa muncii, mai curând tulbură apele la Londra, decât să ajute la creşterea productivităţii.

Accesul românilor pe piaţa muncii a fost restricţionat, după aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, în ianuarie 2007. Actualele reglementări impun un număr maxim de permise de muncă ce pot fi acordate cetăţenilor celor două ţări, însă numai în anumite condiţii.

Presa susţine că interdicţia aplicată românilor şi bulgarilor, în privinţa accesului pe piaţa muncii poate fi eliminată complet până la sfârşitul anului. Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close