Antena 3 CNN Actualitate Românii din Liban trebuie să plece urgent din țara amenințată de război. "Recomandarea fermă" a MAE

Românii din Liban trebuie să plece urgent din țara amenințată de război. "Recomandarea fermă" a MAE

profimedia-0893522610
MAE recomandă românilor din Liban să plece de acolo, în contextul evoluţiilor situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu. Sursa foto: Profimedia Images
de Milena Niță    |    04 Aug 2024   •   11:36

Ministerul Afacerilor Externe recomandă ferm românilor din Liban să părăsească teritoriul acestui stat, în contextul evoluţiilor recente ale situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu şi riscului crescut de escaladare.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte că, în contextul evoluţiilor recente ale situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu şi riscului crescut de escaladare, este în vigoare un avertisment de călătorie pentru Republica Libaneză, nivel 8/9-EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE, pentru întreg teritoriul acestui stat, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896”, transmite, duminică, instituţia.

De asemenea, MAE reaminteşte cetăţenilor români existenţa riscurilor de securitate pentru integritatea cetăţenilor, din cauza situaţiei de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale şi a rutelor de deplasare.

MAE recomandă ferm cetăţenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile.

„Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetăţenilor români care se află în Republica Libaneză să îşi înregistreze prezenţa la Ambasada României la Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: 

Adresa:  Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227.

Telefon: +961 5 924848. (La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare).

Fax: +961 5 924.747  Website: http://beirut.mae.ro/ E-mail: [email protected]

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: +961 5 924 849 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, precum şi linia telefonică de urgenţă a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503”, se mai arată în comunicatul MAE.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close