Antena 3 CNN Externe Românii care pleacă în călătorie trebuie să ştie asta. A fost anunţat cod portocaliu de ninsori, iar trei persoane au murit de frig

Românii care pleacă în călătorie trebuie să ştie asta. A fost anunţat cod portocaliu de ninsori, iar trei persoane au murit de frig

Românii care pleacă în călătorie trebuie să ştie asta. A fost anunţat cod portocaliu de ninsori, iar trei persoane au murit de frig
de O.P.    |    25 Mar 2013   •   06:06

 Ministerul român de Externe atrage atenţia românilor care se îndreaptă spre Ungaria cu privire la condiţiile meteorologice care ar putea afecta unele regiuni ale acestui stat. Serviciul Naţional de Meteorologie din Ungaria a emis mai multe avertizări, printre care şi un cod portocaliu de ninsoare şi viscol puternic, valabile pentru astăzi până la miezul nopţii.

Bilanţul ninsorilor din Europa creşte îngrijorător de la o zi la alta. În Marea Britanie, trei persoane au murit din cauza frigului, în timp ce peste 17 mii de oameni nu au nici acum curent electric.

În Marea Britanie, stratul de zăpadă, în unele locuri de peste cinci metri, a îngreunat misiunea echipajelor de intervenţie. Peste 17 mii de oameni au rămas fără energie electrică, după ce ninsorile au afectat liniile de curent. Iar situaţia nu pare să se schimbe decât peste câteva zile, a anunţat compania de electricitate, având în vedere că zeci de localităţi sunt îngropate în zăpadă şi că nici măcar echipajele de salvare nu au reuşit să ajungă la ele.

Bilanţul persoanelor decedate din cauza intemperiilor a ajuns la trei victime. Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost găsit îngropat în zăpadă în apropiere de Lancashire, o pensionară a decedat în urma unei alunecări de teren, declanşată de ploile torenţiale, iar un alt bărbat, în vârstă de 70 de ani, a leşinat pe o stradă din Suffolk şi a decedat mai târziu la spital. Meteorologii sunt de părere că temperaturile din această lună vor fi cele mai scăzute din ultimii 50 de ani.

O furtună de zăpadă fără precedent a paralizat traficul rutier şi aerian din Ucraina. Autorităţile de la Kiev au decretat situaţie de urgenţă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi au decis să le acorde o zi suplimentară de odihnă locuitorilor.

×
Subiecte în articol: ninsoare
Cele mai noi știri
Parteneri
x close