Sindicatele din Grecia au organizat, în ultimul an, mai multe greve generale, însoţite de mari manifestaţii. Cele două sindicate principale elene cereau creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor sociale, pentru ca oamenii să poată face faţă crizei economice. Protestele au căpătat accente violente la sfârşitul anului trecut, când tinerii din marile oraşe s-au revoltat ca reacţie la uciderea unui adolescent de către poliţie.
Şi Ungaria, la fel de greu lovită de criză, s-a confruntat în ultimul an cu mai multe acţiuni de protest. Grevele muncitorilor din transporturi au blocat aproape total traficul feroviar şi aerian. Cererile erau similare cu cele din alte ţări: creşterea salariilor şi o parte din beneficiile privatizărilor.
Sindicatele franceze au organizat, în ianuarie şi martie anul acesta, două zile de protest la scară naţională împotriva politicii economice a preşedintelui Nicolas Sarkozy. Milioane de muncitori din sectorul public au intrat în grevă şi au defilat pe străzile marilor oraşe, cerând creşterea salariilor şi protecţia locurilor de muncă. Manifestaţiile au fost urmate, adesea, de acte de vandalism ale unor grupuri violente izolate. Protestele nu au reuşit, însă, să schimbe politica guvernului.
Metroul din Londra a fost paralizat, în luna iunie, de o grevă generală, după eşecul negocierilor dintre sindicate şi patronat. Transportul de suprafaţă a fost depăşit de situaţie iar navetiştii au recurs la cele mai neobişnuite metode pentru a ajunge la serviciu şi înapoi acasă. Camera de Comerţ din Londra a estimat valoarea pagubelor provocate de grevă la o sută de milioane de lire sterline.
Antena 3