Antena 3 CNN Externe România, confundată cu un oraş din Serbia? Cartea de identitate a lui Karadzic, eliberată la Ruma

România, confundată cu un oraş din Serbia? Cartea de identitate a lui Karadzic, eliberată la Ruma

România, confundată cu un oraş din Serbia? Cartea de identitate a lui Karadzic, eliberată la Ruma
24 Iul 2008   •   09:39

Postul de radio sârb B92 anunţă că actul de idetitate fals al lui Radovan Karadzic, fostul lider al sârbilor bosniaci, a fost eliberat la Ruma, un oraş din regiunea Vojvodina, Serbia, în timp ce anchetatorii citaţi de agenţia italiană de presă ADN Kronos, spun că autorităţile din România sunt cele care au emis documentul. Karadzic, arestat la sfârşitul săptămânii trecute, a trăit ani de zile la Belgrad sub numele de "Dragan David Dabici", expert în medicină alternativă. Potrivit surselor citate de ADN Kronos, nu este exclus ca numele să aparţină unei persoane decedate. Karadzic a fost şi filmat în această postură, cu o înfăţişare de nerecunoscut, în localitatea Kikinda, nu departe de graniţa cu România.

Primele imagini cu Radovan Karadzic, fostul lider al sârbilor bosniaci, au fost date publicităţii în urmă cu două zile. Karadzic a fost filmat în timpul unei conferinţe medicale la care asista, sub numele de Dragan Dabic.

Era îmbrăcat sobru, purtând o haină neagră. Avea barba lungă şi ochelari. Conferinţa s-a ţinut în ianuarie, la 150 de kilometri de Belgrad. Radovan Karadzic practica medicina alternativă la o clinică particulară din capitala Serbiei.

A fost arestat luni, într-un autobuz din Belgrad, după mai bine de 13 ani de fugă din faţa acuzaţiilor de genocid. El este cel care a ordonat "purificarea etnică" a teritoriilor controlate de sârbii bosniaci în perioada 1993-1995.

Sute de mii de musulmani şi croaţi au fost omorâţi sau puşi pe fugă în sângeroasa campanie organizată de Karadzic alături de liderul militar al sârbilor bosniaci, generalul Ratko Mladici. Un judecător a dispus deja transferul lui Radovan la curtea Tribunalului Penal Internaţional de la Haga.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close